勤思考研官网

MPAcc硕士

考研报名 招生简章 成绩查询 考研真题 考研大纲 免费资料

你当前的位置首页 > 会计硕士MPAcc考试 > mpacc英语

2005年MPAcc联考英语真题

  • 时间2014-07-03 14:31:30
  • 来源
  • 点击数227

  MPAcc考生大家在复习英语时一定要多动笔勤于练习而现在书店里有各种英语试题但在这里勤思教育的老师们建议大家回归真题吧体会真题的奥秘把握英语的制胜点。更多英语的复习资料请猛戳勤思教育勤思教育为考生准备了丰盛的英语大餐供MPAcc考生品味。

  Part I Dialogue Communication (15 minutes, 15 points)

  Section A Dialogue Completion

  Directions: In this section, you will read 5 short incomplete dialogues between two speakers, each followed by four choices marked A, B, C and D. Choose the answer that best suits the situation to complete the dialogue. Mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.

  1. Speaker A: I’m exhausted. I had to work until 2 o’clock this morning.

  Speaker B: ______

  A. Don’t worry too much. You can do it later.

  B. Take it easy. You didn’t have to work so hard.

  C. Take time off and let it be.

  D. Take it or leave it. You don’t have to do it.

  2. Speaker A: My apartment is only 10 minutes’ walk from the office. Why don’t you drop by some time?

  Speaker B: ______

  A. Because I didn’t know you live so close by.

  B. Because I didn’t want to bother you.

  C. I’d love to. Can I take my roommate along?

  D. That’s OK. I’ll be there soon.

  3. Speaker A: Doctor Smith is engaged on Wednesday. Would you like to come on Thursday?

  Speaker B: ______

  A. Thursday would be fine.

  B. See you then.

  C. Thank you very much. Good-bye.

  D. It’s very kind of you.

  4. Speaker A: We came so close, really. We almost won that game!

  Speaker B: ______

  A. There, there.

  B. There’s no use crying over spilt milk.

  C. You guys were superb.

  D. I couldn’t care less.

  5. Speaker A: Don’t you think the concert is terrific?

  Speaker B: ______

  A. I want to hear other opinions.

  B. It certainly is. And I really like the band.

  C. Yes, the concert is terrible.

  D. No, everything went on perfectly.

  Section B Dialogue Comprehension

  Directions: In this section, you will read 5 short conversations between a man and a woman. At the end of each conversation there is a question followed by four choices marked A, B, C and D. Choose the best answer to the question from the four choices given and mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.

  6. Woman: What do you like to do on your summer vacation?

  Man: I like nothing better than fishing on a hot summer day.

  Question: What does the man mean?

  A. He doesn’t like fishing on a hot summer day.

  B. Although he likes fishing, he doesn’t want to do it on a hot summer day.

  C. Fishing is his favorite pastime on a hot summer day.

  D. He likes nothing, including fishing on a hot summer day.

  7. Woman: I heard John and Frank had a quarrel.

  Man: Oh, they soon made up.

  Question: What does the man mean?

  A. John and Frank had an argument, but now they are friends again.

  B. John and Frank hate each other since their argument.

  C. John and Frank pretended that they had a quarrel.

  D. John and Frank often quarrel though they are friends.

  8. Woman: I’ve changed my mind and would like to take the new approach.

  Man: You’re on the right track now!

  Question: What does the man mean?

  A. The woman is right.

  B. The woman is getting on well.

  C. The woman is doing the right thing.

  D. The woman has changed her mind.

  9. Woman: Doctor, what’s wrong with my father?

  Man: He’s in pretty good shape, considering.

  Question: What do we learn from the dialogue?

  A. Her father is very sick.

  B. There is nothing serious with her father.

  C. Her father is an athlete.

  D. The man is not sure about her father’s condition.

  10. Man: Why don’t you dress up a little when you’re out with your friends?

  Woman: That’s a good idea!

  Question: What does the man suggest?

  A. The woman should put on nice clothes.

  B. The woman should wear makeup.

  C. The woman should get up right away.

  D. The woman should make a dress herself.

  Part II Vocabulary and Structure (20 minutes, 10 points)

  Directions: There are 20 incomplete sentences in this section. For each sentence there are 4 choices marked A, B, C and D. Choose the one that best completes the sentence. Mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.

  11. Scarcely ______ those words when suddenly the monster was transformed into a very handsome youth.

  A. had he uttered B. did he utter C. he had uttered D. he did utter

  12. The new automobile factory is expected to ______ around 30,000 to 50,000 vehicles annually in the first three years.

  A. assemble B. service C. supply D. repair

  13. Within the foreseeable future there may be a major ______ of species, involving from one-third to two-thirds of all the species now in existence.

  A. exhaustion B. exhibition C. extension D. extinction

  14. ______ we arrived in a more urban area, where Jim took me to a place called Boston Market.

  A. Before long B. After long C. Shortly before D. Shortly after

  15. ______ urgent the situation may be, you will need to make one change at a time, and then move on.

  A. As B. Whenever C. However D. Whatever

  16. The museum’s new building will have ______ the exhibition space as before.

  A. three times B. three times like C. three times as D. three times larger

  17. When you are in your room, leave the door ______ so that your visitors do not have to knock.

  A. open B. opened C. opening D. being open

  18. Earth is believed to ______ by an object the size of Mars at some point in the distant past before its surface cooled.

  A. be hit B. have hit C. have been hit D. being hit

  19. The only thing ______ really matters to the parents is how soon their children can return home.

  A. what B. that C. which D. this

  20. It is unacceptable that a person ______ for an uncommitted crime.

  A. gets punishing B. punishes C. get punished D. punished

  21. In Australia the Asians have made their influence ______ in businesses, large and small

  A. feeling B. feel C. felt D. to be felt

  22. The angry mother didn’t know who ______ for the broken glass.

  A. will blame B. to blame C. to be blamed D. blames

  23. In the Chinese mind the Spring Festival is ______ with nice food and new clothes.

  A. joined B. related C. linked D. associated

  24. Mobile phones are proved to ______ with flight instruments and have a negative effect on flight safety.

  A. interfere B. disturb C. interrupt D. trouble

  25. Some governments have forbidden cigarette ______ and launched anti-smoking campaigns.

  A. commissions B. commodities C. commercials D. commands

  26. If you try to sell them something that they ______ for free, they aren’t going to buy it.

  A. used to getting B. used to get C. were used to get D. are used to get

  27. Applicants must show that they have $10,000 or more ______ for living expenses and approximately $10,000 for tuition.

  A. acceptable B. advisable C. available D. applicable

  28. The director often says it is difficult to design a program that will meet the ______ needs of all our users.

  A. diverse B. distinctive C. distinct D. distinguished

  29. ______ their differences, they are united by the common desire to transform their personal commitment into public leadership.

  A. But for B. For all C. Above all D. Except for

  30. The winter just ending was ______ severe, causing great hardship to the poorer people in this area.

  A. exceptionally B. explosively C. extensively D. expressively

  Part III Reading Comprehension (40 minutes, 40 points)

  Directions: There are 4 passages in this part. Each of the passages is followed by 5 questions or unfinished statements. For each of them there are 4 choices marked A, B, C and D. Choose the best one and mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.

  Passage One

  Declaring that physical exercise is one of the most powerful medicines to help improve our quality of life is not an exaggeration. The World Health Organization expressed the same view in its 2002 World Health Report, emphasizing that the damage produced by lack of physical activity was equal to the strong probability of serious illness such as heart disease and even some kinds of cancer.

  Those who have embraced an active lifestyle for years are familiar with the sort of physical and psychological benefits that come from exercise. Nevertheless, a lot of people would never think of physical activity as a way of feeling better, simply because they don’t think they are in need of it, or because they are lazy or maintain that they haven’t got enough time.

  There are many positive effects that result from physical exercise and they are not only concerned with the physical aspects but also psychological and social ones.

  Beginning with the physical benefits, physical activity improves the life of the heart, burns off fat, lowers high blood pressure, makes tissues more resistant, and increases muscle flexibility and joint mobility.

  On a psychological level, physical activity helps reduce anxiety and stress by causing tension to disappear and by encouraging us to have a better sense of ourselves through listening to our bodies during movement.

  Lastly, seeing ourselves in better health is advantageous socially. The sense of satisfaction thus obtained will result in an increase of self-respect and self-confidence in terms of our ability to interact with others.

  The benefits linked to exercise have also not gone unnoticed in the business world, with more and more companies setting up gyms on-site. Employees’ improved health translates into better performance and reduced costs as well as an increase in people’s satisfaction in the work place.

  Physical activity is recommended for all age groups, including children. It is an important growth factor in a child’s education.

  And for the elderly? There is no doubt that regular physical activity allows greater efficiency in daily life as well as creating more basic independence day by day, including the possibility of keeping in touch with others and not feeling isolated.

  31. The writer regards physical exercise as a strong medicine because ______.

  A. the WHO holds the view B. it helps improve the quality of life

  C. the lack of it equals serious illness D. it enables people to live longer

  32. Many people do not engage in physical exercise mainly because ______.

  A. they are not aware of its benefits B. they don’t have the facilities

  C. they don’t think they need it D. they are physically unfit for it

  33. According to the passage, physical exercise can make people ______.

  A. stronger and more intelligent B. more intelligent and more open-minded

  C. more open-minded and healthier D. healthier and stronger

  34. Physical exercise is socially beneficial because ______.

  A. it gives people competitive advantage

  B. it helps people reduce anxiety

  C. it enables employees to work better for their company

  D. it makes people confident in dealing with others

  35. According to the passage, regular physical exercise can make old people ______.

  A. better able to look after themselves

  B. look younger than they really are

  C. less likely to suffer from diseases

  D. more aggressive in their interaction with others

  Passage Three

  In early 2004 eight tiny sensors were dropped from a plane near a military base in California. After hitting the ground, the sensors—also known as smart dust sensors—organized themselves into a network and quickly detected a fleet of military vehicles on the ground. The determined the direction, speed and size of a series of military vehicles traveling along the road and later transmitted the data to a computer at a nearby base camp.

  Smart dust sensors are minicomputers—as small as a grain of rice in some cases—that can monitor and evaluate their physical environment and can relay the information via wireless communication. They can monitor elements such as temperature, moisture, humidity, pressure, energy use, vibration, light, motion, radiation, gas, and chemicals. These devices will soon have many applications, such as use in emergency rescue.

  Software has been developed to run these minicomputers. A key feature of the software is the ability of the sensors to automatically organize themselves into a communications network and talk to each other via wireless radio signals. If any one connection is interrupted, the sensors will self-correct and pass the information on to the next available sensor.

  Each sensor has a chip that does the computing work—recording things like temperature and motion at its location. Each sensor also has a tiny radio transmitter that allows it to talk to other sensors within 100 feet or so. With a single network of 10,000 sensors—thought to be the biggest array (阵列) of sensors currently possible—you could cover 9 square miles and get information about each point along the way. The data finally works its way to a base station that can send the information to a computer or to a wireless network.

  The scientists who are working with this technology say smart dust sensors can be used to detect the location or movement of enemy troops in areas too dangerous or remote for soldiers to operate. Scattering hundreds of self-networking sensors from a manned or unmanned plane onto the battlefield, in theory, could produce critical information and lead to strategic advantage. Sensors could also be used to detect the presence of chemical weapons and could give troops the time needed to put on protective gear.

  41. Smart dust sensors can do all the following EXCEPT ______.

  A. giving troops their protective gear

  B. organizing themselves into a computer network

  C. detecting the movement of military vehicles nearby

  D. operating in remote and dangerous war zones

  42. By “physical environment” (Paragraph 2), the writer means such elements as ______.

  A. the position of military troops B. the presence of minicomputers

  C. the strength of radio signals D. the amount of water vapor in the air

  43. If connection between two sensors is blocked, the network will automatically ______.

  A. replace the sensor involved B. repair the sensor involved

  C. ignore the sensor involved D. destroy the sensor involved

  44. To cover an area of 3 square miles and get information about each point along the way, how many smart dust sensors are needed?

  A. About 3,000 sensors. B. About 3,300 sensors.

  C. About 5,000 sensors. D. About 6,600 sensors.

  45. The passage implies that the smart dust sensors are most likely to be used in ______.

  A. emergency rescue B. monitoring pollution

  C. military operations D. evaluating the environment

  Passage Four

  Each semester, Andrew Tom receives a term bill outlining his expenses: tuition, dorm fee, student center fee, recreation fee, resident activity fee, health insurance. If only the rest of his expenses were as easy to quantify.

  “It’s like you start out the semester with plenty of money and then $20 for dinner out here and $100 at the department store there, it’s gone,” said Tom, a Northeastern University third-year student. “And there are so many things you need like toothpaste or laundry detergent (洗涤剂) that you don’t think about until you get here and need it.”

  From the books lining their shelves to the fashionable clothes filling their closets, college students say the expenses of a college education go well beyond tuition and a dining hall meal plan. Many say they arrive on campus only to be overwhelmed by unexpected costs from sports fees to the actual price of a slice of pizza.

  Balancing a job with schoolwork, especially at colleges known for their heavy workloads like Harvard and MIT, can be tough. So can the pressure students often feel to financially keep pace with their friends.

  “When you get dragged along shopping, you’re going to spend money; if you get dragged to a party and everyone wants to take a cab but you’re cheap and want to take a bus, chances are you’ll end up sharing the fee for the cab,” said Tom. “I guess you could say no, but no one wants to be the only one eating in the snack bar while your friends are out to dinner.”

  Max Cohen, a biology major at MIT, said he is accustomed to watching fellow students spend $40 a night to have dinner delivered or $50 during a night out at a bar. During the school’s recent spring break, friends on trips for the week posted away messages that read like a world map—Paris, Rome, Tokyo. “Meanwhile I stay home and work,” said Cohen. “I didn’t realize when I came here how much money I would spend or how hard I would have to work to get by.”

  It is a lesson some younger students learn quickly. Others, surrounded by credit card offers, go into debt, or worse, are forced to leave school.

  “A lot of people don’t think twice about how much they spend,” said a first-year student at MIT, “and you feel the pressure sometimes to go along with them.”

  46. The sentence “If only the rest of his expenses were as easy to quantify” (Paragraph 1) implies that ______.

  A. there are many other unexpected expenses

  B. it is easy to calculate how much more to spend

  C. the tuition is too high to be calculated

  D. he has to pay only a few other expenses

  47. All the following expenses are included in the term bill EXCEPT ______.

  A. health insurance B. sports fees

  C. recreation fees D. dorm fees

  48. According to the passage, many college students ______.

  A. have to work hard in their studies

  B. suspend their studies in order to work

  C. depend on their families for all the expenses

  D. are under great financial pressure

  49. The word “cheap” (Paragraph 5) is closest in meaning to “______”.

  A. inferior in quality B. inexpensive

  C. unwilling to spend D. valueless

  50. From the last paragraph, one may learn that an important reason for the high hidden costs for college students is ______.

  A. the extremely high prices of daily necessities

  B. the school’s overcharging for campus activities

  C. the too many expenses the students have to pay

  D. the pressure of keeping pace with their peers

  Part  IV  Cloze  Test  (15  minutes,  10  points)

  Directions:  There  are  10  blanks  in  the  following  passage.  For  each  numbered  blank,  there  are  4  choices  marked  A,  B,  C  and  D.  Choose  the  best  one  and  mark  your  answer  on  the  ANSWER  SHEET  with  a  single  line  through  the  center.

  Ireland  is  the  best  place  in  the  world  to  live  for  2005,      51      a  life  quality  ranking  that  appeared  in  Britain’s  Economist  magazine  last  week.

  The  ambitious      52      to  compare  happiness  levels  around  the  world  is  based  on  the  principle  that  wealth  is  not  the  only      53      of  human  satisfaction  and  well-being.  The  index  of  111  countries  uses      54      on  incomes,  health,  unemployment,  climate,  political  stability,  job  security,  equality  between  men  and  women  as  well  as  what  the  magazine  calls  “freedom,  family  and  community  life”.

  Despite  the  bad  weather,  troubled  health  service,  traffic  problems,  and  the  high  cost  of  living,  Ireland  scored  an  impressive  8.33  points      55      10.  That  put  it  well  ahead  of  second-place  Switzerland,  which  managed  8.07.  Zimbabwe  (津巴布韦),  troubled  by  political  insecurity  and  hunger,  is  rated  the  lowest,      56      only  3.89  points.

  “Although  rising  incomes  and  increased  individual  choices  in  developed  countries  are      57      valued,”  the  report  said,  “some  of  the  factors  associated  with      58      such  as  the  breakdown  in  traditional  institutions  and  family  values  in  part  take  away  from  a  positive  impact.

  “Ireland  wins  because  it  successfully  combines  the  most  desirable  elements  of  the  new—the  fourth  highest  gross  domestic  product  per  head  in  the  world  in  2005,  low  unemployment,  political      59    —with  the  preservation  of  certain  warm  elements  of  the  old,  such  as      60     family  and  community  life.”

  51.  A.  following  up    B.  coming  with          C.  according  to      D.  except  for

  52.  A.  attempt          B.  attack          C.  attitude          D.  attraction

  53.  A.  reason          B.  volume          C.  measure          D.  monitor

  54.  A.  amount          B.  data          C.  number          D.  account

  55.  A.  up  to          B.  out  of          C.  off  and  on          D.  in  about

  56.  A.  missing          B.  getting          C.  keeping          D.  putting

  57.  A.  hardly          B.  excessively          C.  highly          D.  passively

  58.  A.  modernization          B.  civilization          C.  constitution          D.  tradition

  59.  A.  liberties          B.  activities          C.  unions          D.  campaigns

  60.  A.  sticky          B.  static          C.  steep          D.  stable

  PART  V  English-Chinese  Translation

  Drinking  water  and  water  for  domestic  use  often  come  from  ground  water.  In  order  to  protect  this  water,  local  water  authorities  can  apply  to  local  administrative  authorities  to  mark  certain  locations  as  water  protection  areas.  The  size  of  these  areas  is  calculated  in  such  a  way  that  the  quantity  of  ground  water  taken  from  them  corresponds  to  the  acture  rainfall  going  into  them.  In  the  water  protection  areas  fall  into  three  zones.  Zone  3  is  the  other  most  zone  with  a  diameter  of  4  kilometers  around  the  ground  water  well,  Here  no  chemical  work  or  the  use  of  pesticides  are  allowed.  Zone  I  is  determined  around  the  so-called  50-day  line.  It  is  assumed  that  after  50  days  in  the  ground  water  harmful  bacteria  will  have  died  off.  Here  settlements  and  fertilizer  storage  are  forbidden.  Zone  I  marks  the  ten-meter  boundary  around  the  well.  Here,  any  use  of  the  land,  as  well  as  access  by  unauthorized  person,  is  forbidden.

  PART  VI  Writing  (15  points)

  在家所在的社区附近建一个购物中心是否同意并列举理由。

  作文Do  you  need  a  shopping  center  in  your  neighborhood.

  转Part  I    Dialogue  Communication

  1.  B    2.  C    3.  A    4.  C    5.  B    6.  C    7.  A    8.  C    9.  B    10.  A

  Part  II    Vocabulary  and  Structure

  11.  A  12.  A  13.  D  14.  A  15.  C  16.  A  17.  A  18.  C  19.  B  20.  C

  21.  C  22.  B  23.  D  24.  A  25.  C  26.  B  27.  C  28.  A  29.  B  30.  A

  Part  III    Reading  Comprehension

  31.  B  32.  C  33.  D  34.  D  35.  A  36.  D  37.  B  38.  A  39.  D  40.  C

  41.  A  42.  D  43.  C  44.  B  45.  C  46.  A  47.  B  48.  D  49.  C  50.  D

  Part  IV    Cloze  Test

  51.  C  52.  A  53.  C  54.  B  55.  B  56.  B  57.  C  58.  A  59.  A  60.  D

  更多关于MPAcc的信息请关注勤思教育http://www.iqinsi.com/勤思教育竭诚为您服务

 

为了让大家更好的备战考研勤思考研为?#35838;?#32771;生准备了一份考研资料资料包括心理学、教育学、汉硕、新闻传播、翻译硕士、社会工作等专业分为初?#38498;?#22797;试两部分所有申请资料的同学都可以获得对应专业资料。资料会在三个工作日内发放如果没有解决大家可以到^勤思考研 ̄微信公众号投诉。

关注勤思考研官方渠道实时获取考研经验与前沿资讯

本网声明

凡注明^来源勤思教育网 ̄的作品版权均属勤思教育所?#26657;?#22914;需转载请注明来源除此之外的其它来源资料?#24403;?#32593;编辑网上搜集目的在于传递更多信息仅供阅读者参考之用不代表勤思赞同其言论或立场。如涉及作品侵权或其它问题请在30日内与勤思联系我们会及时注明来源或删除本站拥有?#28304;?#22768;明的最?#25112;?#37322;权联?#28068;?#31665;:[email protected]

(责任编辑qs_wangqing )

哂至岻釆握咀帽鵡
俣込互返 嶷伯扮扮蝕襲潤惚芝村 蘇逓噴匯僉励恠米夕匯協釘 侑塰敬友罪鰈瀛突 天巖励寄選琵蝕琵扮寂 昼堀琵app和墮 嶷伯扮扮恷彈圓霞 表叫悶圄撞祇壓炒渦 牽秀36僉7蝕襲巷御 釘釘嗄老利